У кого мають право забрати авто для військових потреб

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У кого мають право забрати авто для військових потреб
Getty images

Віддати власну машину для армії: що передбачає новий закон про мобілізацію- розповіли у «Сніданку з 1+1».

Поділитися:
Триває збір історій з нагоди дня народження "Сніданку з 1+1". Записуйте відеоролик у горизонтальному форматі за посиланням.

Відповідно до нового законопроєкту про мобілізацію, українців зобовʼяжуть ділитися власним автотранспортом із військовослужбовцями. В законопроєкті йдеться як про підприємців, так і про фізичних осіб. Щодо підприємств та організацій, то норми безоплатного вилучення будуть визначатися у відсотках у галузі економіки: обсяг тип та марку авто визначатиме мобілізаційний план України.

Норми подаватимуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Тобто, якщо ТЦК певної області вирішить, що їхнім формуванням потрібна тисяча автівок, цю кількість можуть збирати з підприємств, організацій та фізичних осіб. Важливо зазначити, що усі ці правила існували і раніше. За словами голови центру аналізу і стратегій Ігоря Чиленка, у новому законопроєкті вказали, що автівку можуть вилучити у громадян, які мають у власності їх не менше двох. Тих, у кого всього один автомобіль - не чіпатимуть.

Транспортні засоби, які призначені для військових потреб не можна відправляти за межі України та за межі інших областей, продавати їх чи переоформляти, а усі пошкодження. Після оголошення демобілізації, транспорт мають повернути не пізніше 30 діб, а усі пошкодження автівки компенсують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі