“Якщо у вас є якась зброя, будь-ласка, пристреліть мене”: у проєкті “Пісня мого життя” на “1+1 Україна” військовослужбовець Олександр Чайка розповів шокуючу історію про втрату кінцівки

Пісня мого життя
21:00

Як пісня "Стефанія" стала опорою для військовослужбовця Олександра Чайки.

Поділитися:

В неділю на телеканалі “1+1 Україна” показали сьомий епізод проєкту “Пісня мого життя” із ведучою Катериною Осадчою. За правилами проєкту, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені. 

У сьомому епізоді з’явилися військовослужбовець Олександр Чайка, який втратив кінцівку, але не втратив себе, співачка DOROFEEVA, блогер та телеведучий Нікіта Добринін та акторка Олена Кравець

Військовослужбовець Олександр Чайка, якій у мирному житті був хореографом та акробатом,  розповів, що пісня гурту Kalush Orchestra - “Стефанія” допомогла йому пережити втрату кінцівки. 

“Не секрет, що під час повномасштабного вторгнення я став на захист країни. Під час виконання бойового завдання я отримав поранення. Шлях від Лисичанська до Дніпра був для мене просто пекельним. Ми їхали не по рівній поверхності, в нас не було знеболюючих і через це я відчував нестерпний біль. Це був перший момент в моєму житті, коли я не міг стримати біль. Зі мною їхали мої товариші, які допомагали подолати цей шлях. Мені було так боляче, що я казав їм: “Якщо у вас є якась зброя, будь-ласка, пристреліть мене”. Вони почали мене заспокоювати, гладити руки, волосся, це допомогло мені впоратися з болем, і я зміг на якийсь час заснути, бо відчув спокій. Коли мене доставили до лікарні, то лікарі давали мені невтішні прогнози. Вони казали, що є всього 20% що я виживу, адже моє серце може не витримати навантажень. Коли я відкрив очі після операції, то зрозумів, що щось змінилося. В мене не було того нестерпного болю. Я хотів провести рукою по нозі і зрозумів, що її немає. Перше про що я подумав: а як я буду викладати хореографію без ноги?”,  - каже Олександр Чайка. 

Військовослужбовець ділиться, що пісня гурту Kalush Orchestra “Стефанія”, яку він загадав, стала стимулом жити і не здаватися.

“Перемога гурту Kalush на Євробаченні стала для мене прикладом і стимулом жити далі. Я подумав: якщо вони змогли, то чому я не зможу? Вони показали нашу країну на всю планету особливо в той момент, коли сказали зі сцени про Азовсталь. Я вирішив не здаватися і рухатись вперед. Зараз я їжджу по лікарнях, допомагаю військовим, які також як і я втратили кінцівки. Я хочу надихати їх, аби вони не здавалися і жити далі повноцінним життям. Я також продовжую викладати дітям хореографію”, - каже Олександр. 

Нагадаємо, в проєкті “Пісня мого життя” взяли участь ведуча ТСН Соломія Вітвіцька, актор Артемій Єгоров, акторка і телеведуча Ксенія Мішина, співачка Оля Полякова, тренер “Голосу країни” та продюсер Іван Клименко, співачка Наталя Могилевська, спортсмен Жан Беленюк, оборонець Маріуполя Михайло Діанов, гімнастка Ганна Різатдінова і багато інших. Також, під час ефірів в студії з’являться молоді сучасні виконавці, які встигли завоювати любов українців. Так під час проєкту на сцені заспіває співачка Лілу45, фіналіст “Голосу країни-11” і військовослужбовець Давід Маскіса, співачка INGRID, блогер Влад Шериф, Otoy, Phil IT і багато інших.

Дистриб'ютором цього форматного проєкту є компанія ITV Studios. Виробництвом проєкту займається команда 1+1 media Big Brave Events на чолі з продюсером Володимиром Завадюком. Партнер проєкту - FILM.UA.

Саундтреком самої програми “Пісня мого життя” стала пісня “Говори” співачки Марти Липчей, і саме завдяки ініціативі Марти в проєкті зʼявилася особлива благодійна рубрика під назвою “Мрія заради життя”. В ній на телеглядачів чекає 10 окремих історій про звичайних людей, які надихають всю Україну. Це історії військових, волонтерів, психологів, а також людей, які були на фронті чи  бачили війну на власні очі. В кожному епізоді Марта Липчей та ведуча проєкту Катерина Осадча за підтримки мецената Андрія Мацоли роблять конкретні справи для героїв рубрики – і для них це часто справжні маленькі дива, які допомагають здійснити їхні мрії. 

Дивіться “Пісню мого життя” щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі