Студенти самі обиратимуть, що та коли хочуть вчити: Верховна Рада ухвалила новий закон

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Закон про індивідуальні освітні траєкторії: як зміниться життя студентів
Freepik

Верховна Рада ухвалила закон про індивідуальні освітні траєкторії.

Поділитися:

Новий законопроєкт має на меті адаптувати систему вищої освіти в Україні до європейських стандартів. Студенти-контрактники денної форми зможуть самостійно обирати темп навчання, кількість курсів на семестр та період навчання. Детально про це розповіли у ранковому проєкті "Сніданок з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Так, програму бакалавра можна буде опанувати інтенсивно за 3 роки або за 5-6 років, якщо навчання треба поєднати з роботою. Також будуть доступні міждисциплінарні програми навчання. У перші роки можна обрати напрямок дисциплін, а вже пізніше навчатися за фахом. Це дасть студенту більше часу зрозуміти власні професійні бажання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використання телефону впливає на організм людини: відповідь вчених

Зміниться й форма навчання: студент зможе вибирати різні групи для вивчення обраних дисциплін. Він не має навчатися в одному і тому самому колективі всі курси, як було раніше, адже тепер збільшується вибірковість предметів. Проте ці можливості працюватимуть для більшості гуманітарних дисциплін. На регульовані спеціальності, як право, атомна енергетика, медицина та військова служба, нововведення не поширюються.

Наразі текст закону направлено на підпис президенту України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 книг, які варто прочитати для поглиблення знань в українській культурі

Новини по темі