5 цікавих фактів про роль Ахтема Сеітаблаєва в серіалі "Центральна лікарня"

Центральна лікарня
20:15
Дивись відео
Серіал "Центральна лікарня": 5 цікавих фактів про роль Ахтема Сеітаблаєва

Згадуємо ексклюзивні деталі про серіал “Центральна лікарня”: що було найскладніше для Ахтема Сеітаблаєва.

Поділитися:

Цього тижня на телеканалі "1+1 Україна" о 20:00 транслюють український серіал "Центральна лікарня". Одну з головних ролей – хірурга Рустама Агаларова – виконав український актор та режисер кримськотатарського походження, ведучий проєкту "Хоробрі серця" Ахтем Сеітаблаєв. Пригадуємо цікаві факти про зйомки актора у серіалі, якими він раніше ділився в інтерв'ю сайту 1+1.

1. У дитинстві хотів бути лікарем-хірургом

"Моя тітонька часто хворіла, коли я був ще маленьким. Я завжди заспокоював її, що коли виросту, вилікую її. Але для того, щоб стати лікарем, треба знати багато непростих наук. З біологією у мене не виникало проблем, а ось з хімією ніяк не складалося. Мені легше давалися гуманітарні науки. Усі з татової родини пов’язали своє життя з точними науками – стали викладачами математики, архітекторами, інженерами. Проте мамина родина дуже творча – там є і композитори, і актори, і музиканти, і співаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не пропустіть! Чому варто подивитися серіал "Центральна лікарня" на "1+1 Україна"

2. Почувався ніяково, коли бачив себе в білому халаті

"У мого персонажа практично завжди застібнути всі ґудзики халата. У житті я люблю носити вільний одяг, тому довго звикав до нового вбрання".

3. Найскладнішими в серіалі "Центральна лікарня" були сцени операцій

"Коли ти граєш провідного хірурга, ти повинен не лише «жонглювати» руками, а й термінологією.Це достатньо непросто, проте на допомогу приходили акторські навички запам’ятовування складних термінів”.

4. Навчався у справжніх лікарів, аби все виглядало реалістично

“Щоб у кадрі все виглядало реалістично, на знімальному майданчику працював спеціальний медичний консультант, який вчив акторів робити непрямий масаж серця, перев’язки та пояснював складні медичні терміни".

5. Наполіг, щоб Рустам був кримчанином

"Коли мені запропонували цю роль, я наполіг, щоб мого персонажа Рустама не позиціонували як татарина, адже у нього не кримськотатарське ім’я. Ми домовилися, що він буде з Криму. Мій персонаж не ідеальний. Як і всім, йому властиво помилятися".

Яка найпоширеніша хибна думка про Крим та кримчан панує серед українців, читайте в нашому ексклюзивному інтерв'ю з Ахтемом Сеітаблаєвим.

Дивіться серіал "Центральна лікарня" на телеканалі "1+1 Україна" з понеділка по четвер о 20:15. Нові епізоди серіалу також доступні на сайті 1+1.

Новини по темі